Інкубація перепелів таблиця, режим, умови, фото і відео

Інкубація перепелів: таблиця, режим, умови



Мій досвід, інкубація перепелів в домашніх умовах: умови, режим, терміни, часті помилки і мої поради по інкубації перепелів для хорошого виведення молодняка.


При розведенні вирощуванні перепелів в домашніх умовах не обійтися без інкубатора, адже одомашнені перепілки практично повністю втратили інстинкт до висиджування яєць вони навіть не роблять гнізда, а несуть яйця прямо на підлогу де попало. У цій статті я поділюся своїм досвідом і розповім, як вибирати і зберігати яйця для інкубації, як закладати яйця в інкубатор, також розглянемо таблицю інкубації перепелів.


Перш за все вам знадобиться інкубатор, підійде звичайний стандартний інкубатор, тільки бажано щоб в ньому була передбачена решітка для автоматичного перевороту яєць під перепелині яйця, така решітка має осередки поменше ніж для курячих яєць. Як варіант найпростіший інкубатор в пінопластовому корпусі про нього є докладна стаття на нашому сайті - інкубатор Несушка.


Вибираємо перепелині яйця для інкубації.


Для інкубації важливо щоб яйця були запліднені, для цього самок потрібно утримувати разом з самцем, на одного самця повинно припадати не більше 5 самок. Найбільш сприятливий вік самок від 2 до 9 місяців, якщо самки молодше або старше якість яєць буде гірше.


Яйця потрібно відбирати середніх розмірів, занадто дрібні і дуже великі краще не брати. Зберігати перепелині яйця потрібно в прохолодному місці при температурі + 12 градусів, термін зберігання не більше 10 днів. Періодично яйця бажано раз на добу перевертати. При такому зберіганні яйця добре зберігають свої інкубаційні якості.


Не можна зберігати інкубаційні яйця в побутовому холодильнику, там температура +6 градусів, також зберігання яєць при кімнатній температурі не рекомендується, оптимальний варіант зберігати при +12 градусах.


Умови інкубації перепелів.


Перед закладанням яєць інкубатор потрібно підготувати, залити в ємності воду для підтримки вологості, на регуляторі виставити температуру - 37,7 градусів.


Яйця бажано перевірити на наявність дефектів на овоскопі, рекомендую ознайомитися зі статтею - овоскопирования.



Закладаємо яйця в інкубатор горизонтально. Поворотний пристрій потрібно налаштувати на переворот яєць 4 - 6 разів на добу.



Раз в день інкубатор потрібно відкривати на 10 хвилин і провітрювати, обприскувати яйця потрібно 1 - 2 рази на день.



Таблиця інкубації перепелів.



У таблиці показані режими інкубації перепелиних яєць.




Зверніть увагу на вентиляцію інкубатора! У корпусі інкубатора повинні бути вентиляційні отвори, бажано щоб додатково був встановлений вентилятор для циркуляції повітря. Для яєць дуже важливим є правильний газообмін, якщо закупорити корпус інкубатора і не буде припливу повітря, то з більшою ймовірністю ви отримаєте «задохликов».


Термін інкубації перепелів 17 діб, зазвичай все пташенята вилуплюються протягом доби.



Коли пташеня вибрався зі своєї шкаралупи, його можна залишити в інкубаторі на пару годин щоб він обсох. Потім пташенят поміщають в ящик або брудер з обігрівом.



Рекомендую подивитися відео про інкубації перепелів.



Ще одне цікаве відео: режим інкубації перепелів.



Коментарі